Spotkanie klubu fermentystów w Starej Stolarni
W środę 16 listopada w Izbie Regionalnej „Starej Stolarni” sąsiadującej z GOK „Promyk” miało miejsce spotkanie Klubu Fermentystów, podczas którego odbyła się degustacja kiszonek przygotowanych w październiku przez Panią psychodietetyk Wiesławę Rusin oraz uczestników wykładu pt. „Skarby z jesiennego ogródka i nietypowe kiszonki”.
W czasie środowego spotkania mieliśmy okazję nie tylko spróbować gotowych przetworów, ale również podzielić się wspólnie wiedzą i doświadczeniami w temacie kiszenia różnorakich warzyw i owoców.
Pani Wiesława jak zawsze przekazała nam ogrom informacji na temat zdrowego odżywiania oraz doskonałych właściwości leczniczych i odpornościowych kiszonek.
Dziękujemy za obecność, ciekawe rozmowy i miłą atmosferę podczas spotkania wszystkim miłośnikom kiszenia oraz zdrowego stylu życia, a Pani Wiesławie za kolejny interesujący wykład.
Do zobaczenia na następnym spotkaniu Klubu Fementystów.